Image

MEERWAARDE

Image

Door een passende contentstrategie

Image
CODENAME

OESTERDAM AQUA

TYPE CAMPAGNE

Corporate branding

HOE

Content strategie
Content creatie
Content management

AANLEIDING

Hoe creëer je meerwaarde voor stand-houders tijdens een nieuw event, onafhankelijk van de bezoekers opkomst? Voor dit vraagstuk realiseerde wij een passend antwoord in de vorm van een bijzondere content-strategie.

STRATEGIE

Onze afdeling strategie deed voor dit vraagstuk grondig onderzoek naar de doelgroep. Hierbij stelden zij vast dat er bijna geen actieve distributie van content plaats vindt via social-media gericht op de doelgroep. Op individueel niveau is de doelgroep wel actief op social-media. Een terechte kans om het publiek te winnen en te verbinden. Hiervoor werd een passende content-strategie ontwikkeld om de aan het event deelnemende organisaties maximale exposure te bieden het gehele jaar rond. En zo werd een unieke manier van meerwaarde creëren geboren.

Verbinden
Om bezoekers te converteren naar volgers bedachten wij een event-app. Tijdens het event omvatte deze app praktische informatie en op de lange termijn zet de app aan tot het volgen van de verschillende opgestelde social-media kanalen.

STUDIO

De bestaande huisstijl vertaalde we door naar relevante middelen en uittingen voor social-media in de aanloop naar het event. Ook ontwikkelde we leaders, intro's, extro's en title-bars.

Content creatie
Content moet je maken, en dat deden we! Tijdens het event namen we van elke exposant op locatie interviews af, met een 3 man sterke media-crew. We schoten volgens onze shot-list, close-ups, medium- en wide-shots en we bouwden op locatie een live-studio, waar elke exposant meer over zijn of haar organisatie kon komen vertellen gedurende een live-uitzending op social-media. Dit werd aangevuld met sfeer-beelden van de locatie en setting, vanaf de grond maar ook vanuit de lucht. Op deze manier ontstond er genoeg relevante content voor een heel jaar.

Community building
Op basis van een strak geplande content-agenda wordt maandelijks elke exposant meerdere malen onder de aandacht gebracht. En dat is leuk! De fan-base groeit en een community ontstaat.

DEVELOPMENT

Onze development afdeling realiseerde de benodigde hybride event-app voor Android en iOS. Relevante event-informatie zoals de plattegrond, achtergrond informatie over de exposanten en een slimme social-media koppeling, allemaal in één app.

De app werd tijdens het event door ruim 68% van de bezoekers (welke veelal uit koppels bestond) gedownload en gebruikt. Geen slechte score al zeggen wij het zelf!

UITWERKING

Wij kunnen niet wachten tot de volgende editie van Oesterdam Aqua, want wat was het tof! Een greep uit het gerealiseerde:

Image

THE POWER OF 360

TOTAAL OPLOSSING

De Boulevard toont de kracht van 360 graden denken en doen. Ieder Agency, digital, print of social gerelateerd legt de focus op wat zij kunnen en doen. Dit zie je terug in de oplossing. Dankzij onze 360 graden aanpak zijn wij niet gelimiteerd in ons kunnen. Dit zie je terug in de grote diversiteit aan campagnes, stuk voor stuk ontwikkeld als beste vertaling van de oplossing op een vraagstuk.

CONCEPT
EXPLAINED

>
AAN HET WOORD
De oplossing van een vraagstuk en waarom dit ook echt werkt moet niet moeilijk zijn om uit te leggen. De kracht achter dit concept licht ik toe in deze korte video als onderdeel van onze reeks 'concept explained'.

ANNE PIJNENBURG
LEAD STUDIO